Sveiki užsukę / Welcome

Sveiki užsukę į mano tinklaraštį! Džiaugiuosi, kad turiu skaitytojų, kurie neabejingi veltinio kerams:) Tikiuosi čia rastos pamokėlės ir idėjos įkvėps ir Jus pačias išbandyti vėlimą, natūraliais rankdarbiais sušildyti savo šeimą. Jei naudositės mano pamokėlėmis gamindamos rankdarbius pardavimui - prašau prie savo parduodamo kūrinio įdėti tiesioginę nuorodą į mano pamokėlę, o pasisėmusios idėjų iš mano sukurtų rankdarbių, paminėti tos idėjos šaltinį, t.y. šį tinklaraštį.
Smagaus vėlimo!

2024 m. spalio 10 d., ketvirtadienis

Mėgstamiausias hobis

Vasarą mano parduotuvėlėj yra low-season, tad galėjau užsiimti nėrimu, kaip hobiu.

 Man labai gražu nertos staltiesės, nepaisant namų stiliaus, visur jos patinka - ne tik klasikiniuose namuose, bet kaip jauki "razinka" modernume,  valgomajame, terasoj, ...šiltnamyje :) Problema su senovinėmis - jos nertos iš jautrių siūlų, reikia saugoti. Ilgai ieškojau siūlų, kad atlaikytų viską ir dar kristų sunkiai, kad neslankiotų stalu kartu su nuimama lėkšte.

Radau atsirinkau, išbandžiau dar pernai, naudoju negaliu atsidžiaugti - jau teko sėkmingai išplauti ir vyną, kavą, net spalvotą nuvarvėjusį vašką, rudeniop teko pelėsį, nes šiltnamyje vazonas ant stalo bėdos pridarė. Po tiekos išbandymų ir turėdama visą vasarą sau, prinėriau ir plačiajam pasauliui:

Galima skalbti, balinti, balikliu ir įveikiau pačias baisiausias dėmes. Džiovinti patiestą, tiesiog ištempus visus kampučius. Smaigstyti, krakmolyti nereikia, staltiesės sunkios, pačios save sveria ir prilaiko:
 


Schemą mažesnėms pasiėmiau iš interneto platybių, didžiajai prikūrinėjau pusmetrį pati, tad kainavo daug matavimo, kaip krenta kiekviena sugalvota eilė, ardymo, vėl matavimo. Prireikė visos vasaros, bet labai džiaugiuosi rezultatu:


Dalinuosi, užsisakyti/įsigyti galima Mano Etsy parduotuvėje

Mažesniąsias nertas staltieses galima rasti ten pat. 

O čia pirmoji, siūlų testuotoja, tarnaujanti ir lauke ir šiltnamyje ir namie jau antrus metus:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą